فهرست مطالب

فصلنامه بوم شناسی آبزیان
سال دوازدهم شماره 4 (پیاپی 47، بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/05/09
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حامد قلی پور، محمدرضا رحیمی بشر* صفحات 1-18

    یکی از مشکلات زیست محیطی دریای خزر ورود گونه های بیگانه می باشد که برخی از آن ها دارای خاصیت چسبندگی زیستی بوده که مشکلاتی را برای تاسیسات دریایی و شناورها ایجاد می کنند. هدف  از انجام این مطالعه بررسی اثر جنس بدنه و رنگ ضد چسبندگی شناورها بر نشست بارناکل Amphibalanus improvises در حوضه جنوب غربی دریای خزر است. در این مطالعه در مجموع شش نوع رنگ (پامچال، روناس، رنگین زره، اسکله، باژاک و همپل) در دو نوع صفحه (فایبرگلاس و فولاد مخصوص کشتی سازی) با ابعاد 10×10 سانتی متر با دو صفحه بدون رنگ و به طور کلی در 14 تیمار هر یک با 3 تکرار در ساحل چابکسر در سال های 1399 و 1400 مورد آزمون واقع شدند. در مجموع، سطوح فایبرگلاس نسبت به سطوح فولادی از نظر کاهش نشست بارناکل عملکرد بهتری داشته و از نظر شاخص های فوق بین دو صفحه تفاوت معنی داری وجود داشت. علاوه بر این، اثربخشی مورد انتظار از رنگ ها با توجه به رنگ ظاهری صورت نپذیرفت. دلیل عملکرد بهتر فایبرگلاس وجود بافت های ریز و سختی موجود در صفحات فولادی بود. همچنین، عدم اثربخشی منظم رنگ ها ناشی از تاثیرپذیری متفاوت ترکیبات شیمیایی رنگ ها در دو سطوح بود. نتیجه نهایی مشخص نمود که رنگ صفحات که متاثر از ترکیبات شیمیایی رنگ ها بوده می تواند در نشست نهایی موجودات چسبنده موثر و صفحات فایبرگلاس نیز نسبت به فولاد دارای امکان چسبندگی کمتری می باشد.

    کلیدواژگان: دریای خزر، رنگ ضد چسبندگی کشتی چسب، نشست زیستی
  • حسن نصرالله زاده ساروی*، محمدعلی افرایی بندپی، آسیه مخلوق، ابوالقاسم روحی، حسن فضلی صفحات 19-34

    اهداف مطالعه حاضر بررسی تجمع بزرگ بی مهرگان کفزی در دریای خزر و بررسی آلودگی این اکوسیستم بر اساس شاخص های آلودگی ABC (Abundance Biomass Comparison)، BC ((Biotic Coefficient و منحنی ABC در پاییز و زمستان (سال 1397) و بهار و تابستان (سال 1398) می باشد. طبق نتایج، پرتاران، سخت پوستان و دو کفه ای ها به ترتیب با 4، 11 و یک گونه گروه های عمده بزرگ بی مهرگان کفزی را تشکیل دادند. پرتاران (عمدتا Streblospio gynobranchiata) حدود 70 درصد از تراکم کل و گروه دوکفه ای ها (Cerastoderma glucaum) حدود 76 تا 93 درصد از زی توده بزرگ بی مهرگان کفزی را در همه فصول بجز بهار شامل شدند. میانگین شاخص شانون و یکنواختی به ترتیب (1.56) و (0.55)، محاسبه شد. میزان سالانه شاخص آلودگی (ABC) و شاخص BC به ترتیب به میزان 3.1- و 2.7 بدست آمد. این مقادیر همراه با مشخصات حاصل از منحنی ABC بیانگر استرس شدید ناشی از آلودگی در اکوسیستم دریای خزر بوده است. در این مطالعه درصد تراکم گونه مهاجم S. gynobranchiata نسبت به تراکم کل بزرگ بی مهرگان کفزی 52% بود که نسبت به سال های 1388 و 1389 حدود 10درصد کاهش نشان داد. این روند کاهشی را می توان به عنوان شاهدی  مثبت در روند بهبود اکوسیستم در این بخش از زنجیره غذایی در نظر گرفت. اما تداوم روند بهبود نیاز به زمان بیشتر، مدیریت صحیح، کاهش ورود آلودگی ها به اکوسیستم و نیز عدم افزایش عامل جدید استرس  زا دارد.

    کلیدواژگان: بزرگ بی مهرگان کفزی، گروه های غالب، شاخص های آلودگی، وضعیت اکولوژیکی، دریای خزر
  • احمدعلی صالحی فیروزکلائی، محمدکاظم خالصی*، خسرو جانی خلیلی صفحات 35-50

    کیفیت آب رودخانه شش رودبار سوادکوه با استفاده از شاخص های جمعیتی بزرگ  بی مهرگان کفزی و نمونه برداری در پنج ایستگاه، طی دوازده نوبت و در سه تکرار به همراه برخی از فراسنجه های فیزیکوشیمیایی در سال 1395-1394 بررسی شد. از میان بی مهرگان رودخانه (16 خانواده از 7 راسته و 6 رده با تعداد کل 5230 عدد)، لارو حشرات آبزی بیشترین تنوع را داشتند. شاخص های EPT و EPT/CHI در ایستگاه های مختلف اختلافات معنی داری داشتند (0.05≥ P)، ولی شاخص های شانون و هلسینهوف بین ایستگاه ها اختلافات معنی داری نشان نداد (0.05≤ P). راسته  Diptera در ایستگاه های 1و2 و راسته های Diptera, Ephemeroptera, Trichoptera در ایستگاه 3 حداکثر میانگین سالانه فراوانی (به ترتیب 202، 256، و 282 عدد) را داشتند. میانگین سالانه فراوانی راسته های Haplotaxida،Tubificida ، Lmbricida، Lumbriculida،Oligochaeta  و ردهEphemeroptera  در ایستگاه 4 و راستهTrichoptera  در ایستگاه 5 حداکثر بود. بالاترین (0.11±3.12) و پایین ترین (0.24 ±1.66) میانگین سالانه شاخص  شانون وینر به ترتیب برای ایستگاه های 1 و 4 برآورد شد. کیفیت سالانه آب (شاخص هیلسنهوف) از ایستگاه های 1 تا 3 (بالادست تا میانه) بسیار خوب (0.18±3.99) تا متوسط (0.21 ± 5.21) بود. کیفیت سالانه آب در ایستگاه 4 در پایین دست نسبتا ضعیف (0.34 ± 6.11) و در ایستگاه 5 به علت خودپالایی رودخانه در حد خوب (0.39 ± 4.55) اندازه گیری شد.

    کلیدواژگان: آبزی پروری، بی مهرگان کفزی، پساب، شش رودبار، سوادکوه، قزل آلای رنگین کمان
  • احسان نظیفی*، فاطمه طریحی زاده، حسن تقوی جلودار، مهدی برنا صفحات 51-65

    جلبک های دریایی از منابع غنی آنتی اکسیدان های طبیعی به شمار می روند. جمعیت های فراوانی از جنس Ulva و Sargassum در سواحل جنوبی ایران وجود دارد. در این پژوهش، جمعیت های جلبک سبز Ulva fasciata Delile و جلبک قهوه ای Sargassum vulgare C.Agardh از سواحل بوشهر در فصل های زمستان و بهار جمع آوری و محتوای فنل و فلاونویید کل آنها ارزیابی شد. عصاره های مختلفی از این گونه ها تهیه و فعالیت آنتی اکسیدانی آن ها با روش های ABTS و DPPH بررسی شد. نتایج نشان داد که S. vulgare در بهار بیشترین محتوای فنل و کمترین محتوای فلاونویید بترتیب به میزان 0.065±0.62 و 0.088±0.83 و U. fasciata در زمستان بیشترین محتوای فلاونویید و کمترین محتوای فنل بترتیب به میزان 0.21±1.65 و 0.04±0.28 میلی گرم بر گرم جلبک را داشت. در همه عصاره ها، S. vulgare فعالیت آنتی اکسیدانی بیشتری نسبت به U. fasciata نشان داد. هر دو گونه اغلب تفاوت معنی داری در فعالیت آنتی اکسیدانی در زمستان و بهار نداشتند. عصاره های اتانولی و متانولی 80 درصد و آب جوش خاصیت آنتی اکسیدانی بیشتری بترتیب نسبت به عصاره های اتانولی و متانولی خالص و آب مقطر نشان دادند. اغلب بیشترین و کمترین فعالیت آنتی اکسیدانی بترتیب در عصاره های اسیدی و اتانولی مشاهده شد. نتایج حاصل کمک شایانی در انتخاب و کاربرد جلبک ها در صنایع غذایی و دارویی خواهد نمود.

    کلیدواژگان: اسپکتروفتومتری، آنتی اکسیدان، سواحل بوشهر، جلبک سبز، جلبک قهوه ای
  • رضا افراشته، رضا سلیقه زاده*، محسن پورنیا، مرجان مسافر صفحات 66-77

    باکتری های Streptococcus iniae و Lactococcus garvieae از مهمترین پاتوژن های  ماهیان هستند. این مطالعه با هدف تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری های S. iniae و L. garvieae جدا شده از ماهیان بیمار قزل آلای رنگین کمان پرورشی انجام گردید. با توجه به شیوع بیماری، نمونه برداری در فصول گرم سال از 100 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان که دارای علایم بالینی بیماری بودند انجام شد. کشت باکتریایی به روش استاندارد از بافت کلیه ماهیان انجام گردید. بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه ها بر اساس پروتکل CLSI انجام گردید. نتایج مطالعات نشان داد که جدایه های S. iniae به ترتیب بیشترین حساسیت را نسبت به انروفلوکساسین، فلورفنیکل، اریترومایسین و لینکواسپکتین، و بیشترین مقاومت را نسبت به سولفامتوکسازول-تری متوپریم، تتراسایکلین، فسفومایسین، آمپی سیلین، لینکومایسین و فلومکویین، و جدایه های L. garvieae به ترتیب بیشترین حساسیت را نسبت به اریترومایسین، انروفلوکساسین، فلورفنیکل، فلومکویین و لینکواسپکتین، و بیشترین مقاومت را نسبت به سولفامتوکسازول-تری متوپریم، فسفومایسین، تتراسیکیلین و آمپی سیلین داشتند.

    کلیدواژگان: آنتی بیوتیک، استرپتوکوکوزیس، باکتری، چهارمحال و بختیاری، قزل آلای رنگین کمان، لاکتوکوکوزیسل و بختیاری
  • پریا درویشی، آرش جوانشیر*، سهیل ایگدری، منوچهر نصری صفحات 78-93

    فعالیت های انسانی عامل اصلی آلودگی رودخانه ها است که همواره کیفیت آب رودخانه ها را تحت تاثیر قرار می دهند. در این مطالعه ساختار جمعیتی بزرگ بی مهرگان کفزی به عنوان شاخص زیستی به منظور ارزیابی کیفی آب رودخانه خرم رود مورد مطالعه قرار گرفت. برای این منظور تعداد 4 ایستگاه نمونه برداری در مسیر رودخانه انتخاب شده، پارامترهای فیزیکی و شیمیایی مورد بررسی قرار گرفته و نمونه برداری درشت بی مهرگان کفزی به صورت ماهانه در یک بازه زمانی یکساله (از دی ماه 1397تا آذر ماه 1398) در هر ایستگاه انجام شد. در مجموع تعداد 26 خانواده متعلق به 14 راسته از درشت بی مهرگان کفزی شناسایی شدند که خانواده های شیرونومیده، باتیده و سایکودیده به ترتیب دارای بیشترین فراوانی بودند. نتایج فاکتورهای فیزیوشیمیایی نشان داد کمترین و بیشترین دمای آب ثبت شده به ترتیب در آذر ماه 0.57± 8.66 و در تیر ماه 0.57± 23.66 درجه سانتی گراد، بالاترین میانگین اکسیژن محلول در اسفند ماه معادل 0.28± 5.83  میلی گرم بر لیتر در ایستگاه 1 و کمترین مقدار آن 0 میلی گرم بر لیتر در در ایستگاه 4 بود. مقدار pH با حداقل 0.86± 6 در دی ماه و حداکثر 0.00 ± 8 در خرداد ماه ثبت گردید. میانگین تغییرات نیتریت در ایستگاه های مختلف، نوسان اندکی نشان داد اما در تمامی ایستگاه ها بالاتر از حد مجاز بود. بیشترین مقدار نیترات در ایستگاه 3 در خردادماه معادل 5.77± 36.66  و کمترین آن در ایستگاه 1 در آذرماه معادل0.00 ± 2 میلی گرم بر لیتر ثبت شد. بررسی تغییرات فصلی تراکم موجودات شناسایی شده نیز نشان دهنده تراکم حداکثری در فصل پاییز و تراکم حداقلی در فصل زمستان بود. نتایج تغییرات شاخص های کیفی (BMWP ،ASPT) و شاخص های غنا و تنوع (شانون- وینر، مارگالف) بر اساس درشت بی مهرگان کفزی نشان داد آب رودخانه خرم رود در طبقه آب های با آلودگی متوسط قرار دارد.

    کلیدواژگان: ارزیابی زیستی، پارامترهای فیزیکوشیمیایی، بی مهرگان کفزی، رودخانه خرم رود، BMWP، ASPT
  • نرگس سعادتمند، مهسا حقی*، محمد ذاکری صفحات 94-104

    هدف از این مطالعه بررسی تولیدثانویه پاروپایان غالب خانواده Acartiidae در مصب رودخانه اروندرود می باشد. نمونه برداری به صورت ماهانه و به مدت یکسال در 8 ایستگاه از آذر 1396 تا آبان1397 انجام گرفت. نمونه برداری توسط تور پلانکتونی با چشمه تور 300 میکرون و دهانه تور با قطر 45 سانتی متر انجام شد. در طول این مطالعه پنج گونه از پاروپایان متعلق به خانواده Acartiidae شناسایی شدند. گونه-های شناسایی شده عبارتند از؛ A. pcifica، A. fossae، A. danae، A. faoenis و A. ambionesis. گونه Ac. pacifica با بالاترین درصد فراوانی (0.4±107 فرد در مترمکعب) و به دلیل حضور در اکثر ماه ها و ایستگاه های مورد مطالعه، به عنوان گونه ی غالب مورد شناسایی قرار گرفت. اندازه گیری طول کل گونه ی A. pacifica نشان داد که طول این گونه در طول رودخانه اروند دارای مقادیر نسبتا مشابهی می باشد. میانگین طولی اندازه گیری شده در ایستگاه 2 بیشترین مقدار (0.016±0.122) طول کل را نشان داد. تغییرات زی توده این گونه بیشترین مقدار را در فصل بهار (1.24 میلی گرم کربن در مترمکعب) و کمترین میزان زی توده را در فصل پاییز (0.46 گرم کربن در مترمکعب) نشان داد. تولیدثانویه گونه ی غالب در بهار 0.99 میلی گرم کربن در روز و در پاییز 0.25 میلی گرم کربن در روز بدست آمد. نتایج حاصل از همبستگی پیرسون ارتباط معنی داری بین فراوانی گونه های شناسایی شده با فراوانی لاروهای شمارش شده در ایستگاه های مختلف نشان نداد (0.05> P). اما طبق نمودار همبستگی روند مشابهی بین فراوانی گونه های غالب با فراوانی لاروها مشاهده شد.

    کلیدواژگان: پاروپایان، توده زیستی، تولیدثانویه، زئوپلانکتون، خلیج فارس
|
  • Hamed Gholipour, MohammadReza Rahimibashar* Pages 1-18

    One of the environmental problems of the Caspian Sea is the introduction of alien species, some of which have the property of biological adhesion, which cause problems for marine facilities and vessels. The aim of this study was to investigate the effects of the body material and anti-sticking paint of the floats on the settlement of the barnacle Amphibalanus improvisus in the southwestern Caspian Sea basin. A total of six types of paints (Pamchal, Runas, Rangin-zare, Skele, Bajak and Hempel) in two types of plates (fiberglass and shipbuilding steel) with dimensions of 10 x 10 cm were tested in the coast of Chabaksar, 2020-2021. They were tested with two unpainted surfaces and in general in 14 treatments each with 3 repetitions. In total, fiberglass surfaces performed better than steel surfaces in terms of reducing barnacle settlement and in terms of the above indicators between the two There was a significant difference in the page. In addition, the expected effectiveness of the colors with regard to the appearance color did not take place. The reason for the better performance of fiberglass was the presence of fine textures and hardness in steel plates. Also, the lack of regular effectiveness of the colors was due to the different effectiveness of the chemical compounds of the colors on the two levels. In conclusion, the color of the plates, which was affected by the chemical composition of the paints, can be effective in the final settlement of the adhesive organisms, and the fiberglass plates have less adhesion than steel.

    Keywords: Adhesive ship, anti-fouling paint, biological settlement, Caspian Sea
  • Hasan Nasrollahzadeh Saravi*, MohammadAli Afraei Bandpei, Asieh Makhlough, Abolghasem Roohi, Hasan Fazli Pages 19-34

    The aims of the present study were to investigate the macrobenthos communities in the Caspian Sea and to investigate the pollution of this ecosystem based on the pollution indices ABC (Abundance Biomass Comparison), BC (Biotic Coefficient) and ABC curve in 2018 (autumn and winter) and 2019 (spring and summer). According to the results, polychaetes, crustaceans, and bivalvia formed the major groups of macrobenthos communities with 4, 11 and 1 species, respectively. The polychaetes (mainly Streblospio gynobranchiata) included about 70% of the total abundance and the group of bivalvia (Cerastoderma glucaum) included about 76-93% of the macrobenthos in all seasons except in spring. The mean values of the Shannon index and evenness indices were calculated as (1.56) and (0.55), respectively. The annual pollution (ABC) and BC indices were obtained as -3.1 and 2.7, respectively. These values along with characteristics of ABC curve indicate severe stress caused by pollution in the Caspian Sea ecosystem. In this study, the percentage abundance of the invasive species S. gynobranchiata in macrobenthos communities was 52%, which is about 10% decrease compared to 2009 and 2010. This decreasing trend can be considered as positive evidence in the improvement process of the ecosystem in this part of the food chain. However the continuity of recovery trend needs more time, no force by new stressors, proper management, and reduced pollutions into the ecosystem.

    Keywords: Macrobenthos, Dominant groups, Pollution indices, Ecological status, Caspian Sea
  • AhmadAli Salehi Firoozkolaei, MohammadKazem Khalesi*, Khosrow Jani Khalili Pages 35-50

    The water quality of Sheshroodbar River in Savadkooh was studied with population indices of benthic macroinvertebrates through sampling in 12 intervals at five stations in three replications, along with measuring some physicochemical parameters during 2014-2015. Among the invertebrates of the river (16 families from seven orders and six classes, n = 5230), aquatic insects larvae had the highest diversity. Significant differences were found between EPT and EPT/CHIR indices at different stations (p ≤ 0.05), but Shannon and Hilsenhoff indices were not significantly different among stations (p ≥ 0.05). Diptera at stations 1 and 2 and Diptera, Ephemeroptera, and Trichoptera at station 3 (n = 202, 256, & 282, respectively) showed the highest annual mean abundance. Mean annual frequency of orders was maximum for Haplotaxida, Tubificida, Lmbricida, Lumbriculida, Oligochaeta and Ephemeroptera at station 4, and for Trichoptera at station 5. The highest (12.3 ± 0.11) and the lowest (1.66 ± 0.24) annual averages of the Shannon-Wiener index were estimated for stations 1 and 4, respectively. The annual water quality was found to be very good (3.99 ± 0.18) to moderate (5.21 ± 0.21) from station 1 to station 3 (upstream to middle stations). Annual water quality was relatively poor (6.11 ± 0.34) downstream of station 4 while it was fairly good (4.55 ± 0.39) at station 5 due to the river self-purification. With changes and stresses of the river, increased and relatively decreased frequencies were observed in resistant and susceptible groups of the macroinvertebrates, respectively.

    Keywords: Wastewater, fish farm, rainbow trout, bacterial invertebrates, Seshroodbar Savadkooh
  • Ehsan Nazifi*, Fatemeh Toreihizadeh, Hassan Taghavi Jelodar, Mahdi Borna Pages 51-65

    Seaweed is a rich source of natural antioxidants. There are large populations of Ulva and Sargassum on the southern coasts of Iran. In this study, populations of green alga U. fasciata Delile and brown alga S. vulgare C. Agardh were collected from Bushehr coasts in winter and spring, and their total phenols and flavonoids were evaluated. Various extracts of these species were prepared and their antioxidant activities were investigated by ABTS and DPPH methods. The results showed that S. vulgare had the highest phenols and the lowest flavonoids contents in spring at 0.62±0.065 and 0.83±0.088 mg g-1 of algae, respectively, and U. fasciata contained the highest flavonoids and the lowest phenols in winter (1.65±0.21 and 0.28±0.04 mg g-1 of algae, respectively. In all extracts, S. vulgare showed higher antioxidant activity than U. fasciata. Both species did not show significant differences in antioxidant activity in winter and spring. The 80% ethanolic, methanolic and boiling water extracts showed higher antioxidant properties than the pure ethanolic, methanolic and distilled water extracts, respectively. The highest and the lowest antioxidant activities were mostly observed in the acidic and ethanolic extracts, respectively. The results will greatly help in the selection and application of algae in the food and pharmaceutical industries.

    Keywords: Spectrophotometry, Antioxidant, Bushehr coasts, Green algae, Brown algae
  • Reza Afrashteh, Reza Salighehzadeh*, Mohsen Pournia, Marjan Mosafer Pages 66-77

    Streptococcus iniae and Lactococcus garvieae bacteria are among the most important fish pathogens. The aim of this study was to determine antimicrobial resistance patterns of S. iniae and L. garvieae isolated from diseased rainbow trout. With respect to outbreak of disease, the survey was carried out in warm seasons using 100 rainbow trout fish with clinical symptoms of disease. Bacteria were cultured from Kidney tissue of fish using standard methods. The antibiotic resistance pattern of strains was studied based on CLSI protocol. The results of the research showed that S. iniae isolates were more sensitive to enrofloxacin, florfenicol, erythromycin and lincospectin, and more resistant to sulfamethoxazole-trimethoprim, tetracycline, fosfomycin, ampicillin, lincomycin and flemequine, respectively. Furthermore, L. garvieae isolates were more sensitive to erythromycin, enrofloxacin, florfenicol, flemequine and lincospectin, and more resistant to sulfamethoxazole-trimethoprim, fosfomycin, tetracycline and ampicillin.

    Keywords: Antibiotic, Streptococcosis, Bacteria, Chaharmahal, Bakhtiari, Rainbow trout, Lactococcosis
  • Paria Darvishi, Arash Javanshir*, Soheil Eagderi, Manoochehr Nasri Pages 78-93

    Human activities are the main cause of river pollution that continuously affect the water quality of the rivers. In this study, the population structure of macroinvertebrates was investigated as a biological indicator for water quality in the Khorram-rud River. For this purpose, a number of 4 stations were selected and some physicochemical parameters along with macroinvertebrates sampling were done monthly for 12 months (December 2018- November 2019) in each station. Totally 26 families in 14 orders of macroinvertebrates with the domination of families Chironomidae, Baetidae, and Tricorythidae, respectively were found. The results of physicochemical factors showed that the lowest and highest water temperatures recorded were 8.66 ± 0.57 in December and 23.66 ± 0.57 in July, respectively, the maximum average dissolved oxygen in March 5.83 ± 0.28 mg/l  in the station (1), and the minimum was 0/00 mg/l in a station(4). pH value recorded with a minimum of 6 ± 0.86 in January and a maximum of 8 ± 0/00 in June. The average change of nitrite in different stations showed a slight fluctuation but was higher than the allowable limit in all stations. The highest amount of nitrate in a station (3) in June was 36.66 ± 5.77 and the lowest in a station (1) in December recorded as 2 ± 0/00 mg/l. The seasonal variations in density of macroinvertebrates indicate the maximum density in autumn and the minimum density in winter. The results based on (BMWP, ASPT) and richness and diversity indices (Shannon-Weiner, Margalef) indicated that the Khorram-rud river water is in the contaminated water class.

    Keywords: Biological evaluation, Physicochemical parameters, Benthic invertebrates, Khorram-rud river, BMWP, ASPT
  • Nargess Saadatmand, Mahsa Haghi*, Mohammad Zakeri Pages 94-104

    The purpose of this study was to examine the secondary production of the dominant species of the Acartiidae family in the Arvandrud estuary. Specimens were sampled monthly for one year, at eight stations from December 2018 to November 2019. Sampling was conducted with a 300 µm mesh size plankton net and a 45-cm-diameter mouth. Environmental parameters such as temperature, salinity, dissolved oxygen, depth, and water turbidity were measured monthly. Five species belonging to the Acartiidae family were identified, including Acartia pcifica, A. fossae, A. danae, A. faoenis, and A. ambionesis. Due to the highest percentage of frequency for A. pacifica (107± 40 ind.m-3), and because of its presence in most months and stations, it was known as a dominant species. The measurement of the total length of A. pacifica showed that the length of this species along the Arvandrud River has relatively similar values. The average length measured in station 2 has the highest value (0.122±0.016) of the total length. Biomass changes in this species showed the highest amount of biomass in spring (1.24 mg of carbon per cubic meter) and the lowest amount in autumn (0.46 grams of carbon per cubic meter). Secondary production of dominant species was obtained at 0.99 mg C.day-1 during the summer and at 0.25 mg C.day-1 in the autumn. According to the Pearson correlation, there was no significant correlation between identified species abundance and larval abundance at different stations.

    Keywords: Copepods, Biomass, Zooplankton, Persian Gulf